Salotos su keptu sūriu
20 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Varškės sūris 200 g
- Avinžirniai 1 skardinė
- Paprika 1 vnt.
- Svogūnas 1 vnt.
- Morkos 3 vnt.
- Raudongūžis kopūstas 250 g
- Džiovintos spanguolės 100 g
- Saulėgrąžos 100 g
- Citrina 1 vnt.
- Česnakas 2 skiltelės
- Mėta
- Juodieji pipirai
- Žagrenis 1 a. š.
- Druska
- Aliejus
Kaip gaminti:
Varškės sūrį supjaustykite kubeliais ir apskrudinkite keptuvėje.Į salotų dubenį suberkite šiaudeliais sutarkuotas morkas, kopūstą ir papriką. Ten pat tegul keliauja ir raudonojo svogūno pusžiedžiai, nusunkti, nuplauti ir nuvarvinti konservuoti avinžirniai, džiovintos spanguolės ir keptuvėje pakepintos saulėgrąžos.
Daržoves sumaišykite su padažu iš citrinos sulčių, traiškytų česnako skiltelių, kapotų šviežių mėtų, žagrenių, pipirų ir aliejaus. Ant viršaus suberkite kepto sūrio gabalėlius.
