Silkė (ne) pataluose
20 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Nedidelės silkių filė 2 vnt.
- Vidutinio dydžio prinokęs avokadas 1 vnt.
- Smulkiai supjaustytas svogūnų laiškas arba laiškinis česnakas 1 vnt.
- Žiupsnis smulkintų kalendrų
- Žaliosios citrinos sultys 1 v. š.
- Druska, pipirai
- Vyšniniai pomidorai 4 vnt.
- Grynas alyvuogių aliejus
1. Supjaustykite silkę kubeliais ir sumaišykite su žaliosios citrinos sultimis.
2. Supjaustykite avokadą ir pomidorus panašaus dydžio kubeliais.
3. Į forminį žiedelį sluoksniais dėkite avokadą, pomidorus, silkę, kalendrą, smulkintus svogūnų laiškus ir pagardinkite pipirais bei valgomuoju šaukštu alyvuogių aliejaus. Viską sudėkite į šaldytuvą.
4. Prieš patiekdami pabarstykite jūros druska.
5. Galite papuošti petražolėmis arba traškiu neišraiškingo skonio krekeriu.