Sluoksniuotos silkių salotos
40 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Bulvė 2 virta, nulupta vnt.
- Morkos 1 virta didelė, vnt.
- Virti burokėliai 3 vnt.
- Svogūnas 1 vnt.
- Aliejus 1 šaukštas
- Silkė 400 g
- Poras 50 g
- Virti kiaušiniai 2 vnt.
- Obuolys 1 vnt.
- Majonezas 150 g
- Druska pagal skonį
- Malti pipirai pagal skonį
Kaip gaminti:
Silkę supjaustyti gabalėliais.Keptuvėje su įkaitintu aliejumi apkepinti smulkiai pjaustytą svogūną, pagardinti druska, pipirais.
Morkas, bulves, kiaušinius, obuolį supjaustyti mažais kubeliais, porą – plonomis juostelėmis, burokėlius sutarkuoti per burokinę tarką.
Tuomet pradėti sluoksniuoti į indą aukštesniais kraštais: dėti silkės gabalėlių, ant viršaus – kepinto svogūno, tada – obuolių, morkų, bulvių, kiaušinių, viską tolygiai padengti majonezu, tada dėti burokėlių sluoksnį. Viršų papuošti smulkintais porais, taip pat galima papuošti ir keliais silkės gabalėliais.
