Smidrų ir rikotos pyragas
Ingredientai:
- Šaldyta sluoksniuota tešla 400 g
- Rikota 500 g
- Česnako skiltelės 3 vnt.
- Kiaušinis 1 vnt.
- Smidrai 200 g
- Džiovinti bazilikai ir krapai
- Miltai kočiojimui
- Druska, pipirai
- Aliejus
Kaip gaminti?
Tešlą paminkyti ir iškočioti ant paviršiaus, pabarstyto miltais. Tuomet dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Pirštais šiek tiek užlenkti kraštus (tam, kad šonai būtų labiau iškilę nei visas pyragas).
Į nedidelį dubenėlį įmušti kiaušinį, pusę jo panaudoti tešlai patepti, o kitą pusę – sumaišyti su rikota, sutraiškytu česnaku, žalumynais, druska ir pipirais.
Rikotos masę tepti ant paruoštos tešlos, o ant viršaus išdėlioti smidrus (prieš tai juos šiek tiek apšlakstyti aliejumi ir apibarstyti druska).
Kepti 190 °C temperatūroje apie 35 min., kol kraštai gražiai paruduos, o smidrai suminkštės.
