Šokoladiniai keksiukai

45 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Juodasis šokoladas 300 g ( g tešlai, g glaistui)
  • Miltai 200 g
  • Cukrus 200 g + v. š. glaistui
  • Nesaldinta kakava 6 v. š.
  • Saulėgrąžų aliejus 150 ml
  • Grietinė 300 ml
  • Kiaušiniai 2 vnt.
  • Vanilės ekstraktas 1 a. š.

Kaip gaminti:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Įdėkite keksiukų formą su popierėliais. Šokoladą susmulkinkite peiliu ar maisto procesoriumi. Sumaišykite dubenyje miltus, cukrų, kakavą, aliejų, 100 ml grietinės, kiaušinius, vanilės ekstraktą ir 100 ml vandens. Viską išplakite elektriniu plaktuvu. Tuomet greitai įmaišykite 100 g šokolado gabalėlių. Išpilstykite masę į keksiukų formą. Kepkite apie 20 min. Glaistui sudėkite į karščiui atsparų indą likusius šokolado gabalėlius (200 g), supilkite 200 ml grietinės ir 3 valg. šaukšt. cukraus. Kaitinkite ant ugnies ir maišykite, kol šokoladas ištirps ir masė taps vientisa. Atvėsinkite šaldytuve, kol glajus bus tinkamas keksiukams puošti. Skanaus!
 
Šokoladiniai keksiukai
Pagalba