Šokoladiniai keksiukai su žemės riešutų sviestu ir braškėmis
1 val.
Spausdinti
Ingredientai:
- Juodasis šokoladas 300 g
- Sviestas 250 g
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Kakava 3 v.š.
- Cukrus 250 g
- Druska žiupsnelis
- Miltai 180 g
- Žemės riešutų sviestas 100 g
- Braškės 24 vnt.
Kitame dubenyje mikseriu išplakame kiaušinius ir cukrų. Kakavą sumaišome su miltais ir žiupsneliu druskos.
Truputį pravėsusią šokolado ir sviesto masę pilame į kiaušinių ir cukraus masę, išmaišome. Ten pat sudedame miltų mišinį.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Į keksiukų formeles pilame po dosnų šaukštą masės ir į kiekvieno būsimo keksiuko vidurį dedame po arbatinį šaukštelį riešutų sviesto.
Pašauname į orkaitę ir kepame apie 22 min.
Keksiukams iškepus, leidžiame jiems atvėsti. Tada į rudą viduriuką su žemės riešutų sviestu dedame po visą arba perpus perpjautą braškę. RBraškes visada galite pakeisti riešutais, džiovintais vaisiais ar smulkiais saldainiukais.
Skanaus!
