Šveicariškas sūrio fondiu su elementaliu
                             
                                                                                     30 min.
    
                        
                                        
                         Spausdinti
                    
                    Ingredientai:
- Česnako galvutė 1 vnt.
- Baltasis vynas 290 ml
- Citrinų sultys 1 v. š.
- Elementalis 225 g
- Griujeras 225 g
- Kukurūzų miltai 1 v. š.
- Šviežia duona
Kaip gaminti:
Česnaku ištrinkite vidinę fondiu indo dalį. Įpilkite vyną ir citrinų sultis, kaitinkite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį ir po truputį berkite tarkuotą sūrį, nuolat maišykite masę. Miltus sumaišykite su šlakeliu vandens ir supilkite į fondiu indą. Lengvai virinkite ir nenustokite maišyti. Stenkitės, kad masė neužvirtų, nes pridegs. Kai masė taps vientisa, sūrio fondiu bus paruoštas. Supjaustykite duoną gabaliukais ir, naudodami fondiu šakutes, mirkykite sūryje.

