Sviestiniai sausainiai su riešutais
1 val. 30 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Sviestas 105 g
- Rudasis cukrus 270 g
- Kiaušinis 1 vnt.
- Miltai 195 g
- Vanilė ½ a. š.
- Karijos 125 g
Kaip gaminti:
Dideliame inde sutrinkite sviestą, cukrų ir kiaušinį, kol gausis lengva puri masė (apie 5 min.), įberkite vanilės ir dar pamaišykite.Suberkite miltus ir gerai išmaišykite su mentele ar šaukštu. Įmaišykite smulkintų karijų.
Įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 1 valandą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, paruoškite dvi kepimo skardas, išklotas kepimo popieriumi.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo, padalinkite į dvi dalis, gerai iškočiokite, kol gausis maždaug 1 cm pločio lygus blynas. Tuomet su sausainių formelėmis formuokite sausainius ir dėkite į kepimo skardą. Jeigu norite, sausainius galite dekoruoti karijų puselėmis.
Kepkite apie 12–14 minučių, kol gražiai paruduos. Patiekite atvėsusius.
