Tradicinės varškės spurgos
40 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Miltai 300 g.
- „Saulės pienas“ rūgpienis stiklinė
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Kepimo milteliai 1 a. š.
- Druska 0,5 a. š.
- Cukraus pudra 2 v. š.
Kaip gaminti:
Suberkite kepimo miltelius į miltus. Kiaušinio trynius išplakite su rūgpieniu ir sumaišykite su miltais. Įberkite druskos. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, sudėkite į miltų mišinį ir gerai išmaišykite. Įkaitinkite aliejų puode. Šaukštais formuokite apvalias spurgas ir jas dėkite virti į aliejų. Virkite, kol apskrus. Ištraukę dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų riebalai. Apibarstykite cukraus pudra.
