Žuvies pyragas

1 val. 10 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Bulvės 0,5 kg
  • Morkos 0,5 vnt.
  • Saliero stiebas 1 vnt.
  • Čederio sūris 75 g
  • Citrina 0,5 vnt.
  • Čili pipiras 1/4 vnt.
  • Petražolės kelios šakelės
  • Lašišos filė 150 g
  • Rūkyta menkė (be odos ir kaulų) 150 g
  • Karališkosios krevetės (išlukštentos) 75 g
  • Alyvuogių aliejus
  • Sauja špinatų
  • Pomidoriukai (pasirinktinai)

Kaip gaminti:

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Nuluptas bulves supjaustykite 2 cm gabalėliais ir virkite pasūdytame vandenyje apie 12 min. Morką, salierą ir sūrį sutarkuokite stambia tarka. Smulkia tarka sutarkuokite citrinos žievelę ir čili pipirą, nuskabykite petražoles. Viską sudėkite į kepimo indą. Supjaustykite lašišą ir menkę kąsnio dydžio gabalėliais. Šiuos gabalėlius taip pat sudėkite į kepimo indą. Įdėkite ir krevetes. Išspauskite ant viršaus citrinos sulčių, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska ir pipirais.

Jei norite pyrago su špinatais ir pomidoriukais, sudėkite ir juos. Viską sumaišykite, kad jūros gėrybės ir daržovės būtų pasiskirsčiusios tolygiai. Išvirusias bulves dėkite į atskirą dubenį, pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska, pipirais. Sutrinkite iki vientisos tekstūros. Bulvių košę dėkite ant žuvies, krevečių ir daržovių, gražiai paskirstykite. Kepkite orkaitėje apie 40 min., kol lengvai apskrus.

Patiekite su kečupu, pupelėmis, virtomis daržovėmis ar šviežiomis salotomis.
 
Žuvies pyragas
Pagalba