Brinzos sūris
2021 m. rugsėjo 08 d.
Grįžti į sąrašą

Pasidalink:

Tai bulgarų sūrio kūrėjų pasididžiavimas. Brinza yra gaminamas iš pasterizuoto karvių pieno ir brandinamas sūryme. Minkštas ir trapus 43 proc. riebumo brinzos sūris yra sūraus bei rūgštoko skonio, šiek tiek grūdėtos tekstūros. Prieš vartojimą rekomenduojama keletui minučių pamerkti sūrį į mineralinį vandenį arba pieną, tuomet dar labiau atsiskleidžia jo unikalus skonis.

Kilmės šalis: Bulgarija

Pieno tipas (karvių, buivolių ir kt.): pasterizuotas karvių pienas

Šio sūrio gamintojas – DESTAN – įsikūrė 1994 m. Silistros mieste, šiaurės rytų Bulgarijoje. Brinzos sūris tradiciškai yra gaminamas iš ožkų arba avių pieno, tačiau DESTAN kompanijos sūrio meistrai jį pakeitė 100 proc. karvių pienu, suteikiančiu sūriui švelnesnį skonį. Pasak legendos, pirmasis bulgariškas brinzos sūris atsirado arabų pirklio avies vynmaišyje, kai jis jame nešėsi pieną. Dėl šilumos ir bakterijų poveikio jis surūgo ir tapo sūriu. Taip prasidėjo brinzos recepto tobulinimas.

Valgomas su svogūnais, česnakais, baklažanais, bulvėmis, puikiai tinka mėsos ir daržovių patiekalams, trintoms sriuboms. Labai gardus supjaustytas griežinėliais ir keptas folijoje kaip užkandis.

Puikiai dera su lengvais baltaisiais vynais – RIESLING, SAUVIGNON BLANC.

Informaciją paruošė suriupasaulis.lt.

Pasidalink: