Buratos sūris SORI
2021 m. rugsėjo 08 d.
Grįžti į sąrašą

Pasidalink:

Burata yra itališkas gaivaus pieno skonio sūris. Išorėje yra šviežia mocarela, o viduje stracciatella ir grietinėlė, suteikianti šiam gaminiui minkštą ir elastingą tekstūrą bei švelnų kreminį skonį. Vaizdas taip pat ypatingas – prapjovus peiliu kambario temperatūros buratą, vidus lėtai išsilieja lėkštėje.

Kilmės šalis: Italija

Pieno tipas (karvių, buivolių ir kt.): pasterizuotas karvių pienas

Šis sūris pirmą kartą pagamintas 1900 m. Adrijos mieste. Net 30 metų šiuo sūriu džiaugėsi tik vietiniai gyventojai. Didesnio populiarumo burata sulaukė šeštajame dešimtmetyje, kai Italijos sūrio gamintojai perėmę šį receptą iš Bianchini šeimos ir pradėjo gaminti bei plačiai jį pardavinėti. Buratos populiarumas vis dar sparčiai auga, pritaikant ją tiek kasdieniuose patiekaluose, tiek švenčių stalo meniu.

Labai tinka su salotomis, parmos kumpiu, kriaušėmis, sūdyta lašiša, taip pat sūris valgomas tiesiog su itališka duona ar krekeriais, patiekiamas pagardintas pipirais bei kokybišku alyvuogių aliejumi.

Geriausiai dera su baltuoju vynu, tokiu kaip PINOT GRIGIO ar GRÜNER VELTLINE, taip pat su nefiltruotu alumi ar apelsinų likeriu.

Informaciją paruošė suriupasaulis.lt.

Pasidalink: