Maskarponės sūris STERILGARDA
2021 m. rugsėjo 08 d.
Grįžti į sąrašą

Pasidalink:

Maskarponės sūris yra žinomas kaip vienas iš išskirtinių Italijos produktų, itin dažnai naudojamas gaminant skanius desertus ir užkandžius. 80 proc. riebumo sūris yra baltos spalvos, kreminės tekstūros, švelnaus skonio. STERILGARDA kompanijos šviežių sūrių linija itin išpopuliarėjo dėl patogaus, greito ir plataus naudojimo kasdienėje virtuvėje.

Kilmės šalis: Italija

Pieno tipas (karvių, buivolių ir kt.): pasterizuotas karvių pienas

Šis kreminis sūrio produktas buvo pradėtas gaminti Italijos šiaurėje, Lombardijoje. Išvertus iš vietinės italų tarmės žodis „mascarpia“ reiškia „kremas“. Dėl didelio riebumo maskarponės sūris beveik nenaudojamas vienas, o yra maišomas su kitais produktais arba dedamas į patiekalus, kad suteiktų jiems kreminės konsistencijos ir dangiško švelnumo.

Dažniausiai naudojamas gaminant desertus (saldžius kremus, tortus, pyragaičius, žymųjį itališką desertą tiramisu). Taip pat plačiai naudojamas kaip kremas gaminant užkandžius, pavyzdžiui, ant skrebučių, krekerių, pagardinant lašiša, avokadais, uogomis bei įvairiais saldžiais ar nesaldžiais ingredientais. Netikėčiausiose deriniuose slypi pats geriausias skonis!

Puikiai dera su baltuoju sausu itališku vynu, rausvuoju arba pusiau saldžiu raudonuoju vynu, taip pat šampanu.

Informaciją paruošė suriupasaulis.lt.

Pasidalink: