„Maxima“ į maisto gamybos meistrų rengimą šiemet investuoja 0,5 mln. eurų
2019 m. sausio 14 d.
Didžiausias šalies darbdavys, lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“, praėjusiais metais įsteigtuose maisto gamybos praktinio mokymo centruose – „Meistrų mokyklose“ – per šiuos metus planuoja parengti apie 200 maisto gamybos ekspertų. Naujų specialistų rengimu daugiausiai užsiims patyrę ir profesionalūs „Maximos“ darbuotojai. Skaičiuojama, kad šiemet į reikiamos kvalifikacijos ir praktinių įgūdžių neturinčių asmenų parengimą bus investuota per 0,5 mln. eurų.
„Maisto gamybos sektorius Lietuvoje sparčiai plečiasi, tad jausdami vis didesnį reikiamų kvalifikuotų specialistų poreikį, praeitais metais atvėrėme duris patirties neturintiems, bet motyvuotiems bei pasirengusiems mokytis darbuotojams. Devyniuose Lietuvos miestuose įsteigę „Meistrų mokyklas“, naujus darbuotojus juose rengiame patys, pasitelkdami, pirmiausia, ilgamečius ir labiausiai patyrusius „Maximos“ maisto gamybos meistrus. Jei praėjusiais metais paruoštų maisto gamybos specialistų turėjome 33, šiemet planuojame, kad jų bus jau per 200“, – sako „Maximos“ generalinė direktorė Kristina Meidė.
Ji priduria, jog praėjusiais metais į naujų maisto gamybos ekspertų rengimą prekybos tinklas investavo per 80 tūkst. eurų, o šiemet skaičiuoja, jog investicijos į naujų kvalifikuotų maisto gamybos specialistų rengimą sieks per 0,5 mln. eurų.
„Maximos“ įsteigtose „Meistrų mokyklose“ organizuojama maisto gamybos praktinio mokymo programa trunka du mėnesius, per kuriuos įgyjama nuo bendrųjų žinių, kaip naudotis maisto gamybos cechuose esančia įranga, sandėliavimo, gamybos procesų ir kitomis funkcijomis iki konkrečių maisto ruošos būdų ir receptūrų. Įvertinę pradinius naujokų gebėjimus, profesionalūs „Maximos“ darbuotojai suteikia trūkstamų žinių, padeda tobulinti įgūdžius nuosekliai skirdami vis sudėtingesnes užduotis ir dalindamiesi patarimais, kaip pasiekti geriausių rezultatų. Praktinio mokymo programa prekybos tinkle „Maxima“ yra pagrįsta kolegiškais santykiais – vienas profesionalas rūpinasi 1-2 naujų darbuotojų tobulėjimu, tad kiekvienas naujokas gauna pakankamai dėmesio.
„Nuo pirmos darbo dienos naujokai tampa visaverčiais komandos nariais. Dalyvaudami mokymų programoje jie gauna atlyginimą ir atlikdami konkrečias užduotis bei darbus, numatytus mokymosi plane, palaipsniui įgyja kvalifikuoto profesionalo darbui būtinų žinių ir įgūdžių“, – priduria K. Meidė.
„Maximos“ maisto gamybos mokymo centrai veikia Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Druskininkuose, Rokiškyje ir Utenoje. Vienu metu juose gali mokytis apie 80 žmonių. Mokymų programoje gali dalyvauti visi pilnametystės sulaukę asmenys.
Maisto gamybos specialistams prekybos tinklas „Maxima“ darbo vietas siūlo visoje Lietuvoje.
Apie bendrovę „Maxima“
Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia beveik pustrečio šimto „Maximos“ parduotuvių, kuriose dirba apie 15 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. klientų.