Mocarelos sūris PALADIN
2021 m. rugsėjo 08 d.
Švelnaus skonio pieno baltumo sūris – dažnas svečias kiekvieno gurmano virtuvėje. PALADIN mocarela – itin aukštos kokybės sūris, gaminamas iš karvių, ganomų natūraliose Bavarijos regiono pievose, pieno. Ši mocarela 45 proc. riebumo, elastinga ir tvirta pjaustant, o dėl specialaus gamybos proceso ypač gerai lydosi, tad pagardina kiekvieną patiekalą.
Kilmės šalis: Vokietija
Pieno tipas (karvių, buivolių ir kt.): pasterizuotas karvių pienas
Pagrindinis mocarelos kokybės rodiklis – tolygus išsilydimas kaitinant. Italijoje šis sūris yra neatsiejama picų dalis, kadangi apgaubia jas lyg pūkinis apklotas, o valgant tįsta lyg iš reklaminio anonso. Mocarela ne tik pasakiškai skani, bet ir labai naudinga, joje gausu A ir D vitaminų, amino rūgščių, polisacharidų, mineralinių medžiagų, teigiamai veikiančių imuninę sistemą bei medžiagų apykaitą organizme.
Nuostabus derinys su šviežiais pomidorais ir kitomis daržovėmis, puikiai dera su prieskoninėmis žolelėmis: bazilikais, rozmarinais, raudonėliais. Neatsiejamas įvairių sumuštinių, makaronų patiekalų, lazanijų bei, žinoma, picų ingredientas.
Itališkas rausvasis arba baltasis vynas (SAUVIGNON BLANC, PINOT GRIGIO, VERMENTINO).
Informaciją paruošė suriupasaulis.lt.