Ožkų pieno sūris El Pastor
2021 m. rugsėjo 08 d.
Grįžti į sąrašą

Pasidalink:

El Pastor ožkų pieno sūris yra minkštas, baltos spalvos, kreminės tekstūros, turintis švelnų migdolų poskonį. Sūris gali būti su žievele, padengta baltu pelėsiu arba be jos. Gurmanai jau įvertino šį nuostabų sūrį - tikras malonumas gomuriui tiek kaip užkandis su gero vyno taure, tiek kaip patiekalų ingredientas.

Kilmės šalis: Ispanija

Brandinimo laikotarpis: 2 savaitės

Pieno tipas (karvės, buivolės ir kt.): Pasterizuotas ožkų pienas

El Pastor sūriai - tai gabalėlis Ispanijos kiekvienuose namuose. Šios šalies kultūros įkvėptas rankų darbo sūris yra gaminamas jau 70 metų, El Pastor prekinio ženklo koncepcija - Ispanijos grožis ir šios šalies teikiami malonumai - tai skanus maistas, geras vynas ir nuostabus kraštovaizdis.

Patiekiamas kaip užkandis su obuoliais, čatniu, džiovintais vaisiais, figų džemu, riešutais, kriaušėmis, gervuogių uogiene. Puikiai tinka patiekalų gardinimui: makaronams, picoms, sriuboms.

Derinama su Beaujolais, Chardonnay, Gruner Veltliner, Merlot, Pinot Grigio,  Pinot Noir, Riesling, Syrah vynu, geru šampanu, obuolių arba kriaušių sidru, pilsnerio alumi.

Informaciją paruošė suriupasaulis.lt.

Pasidalink: