Pelėsinis bri sūris BRIE LA BRIQUE CANTOREL
2021 m. rugsėjo 08 d.
Grįžti į sąrašą

Pasidalink:

Bri – turbūt pats žinomiausias prancūziškas sūris. Šis sūris yra minkštas, kreminės konsistencijos su aksomine baltųjų pelėsių plutele, pasižymi delikačiu grietinėlės skoniu ir subtiliu riešutų poskoniu. Pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno. Sūris – 60 proc. riebumo, natūraliai brandinamas iki 2 savaičių. Rekomenduojama patiekti kambario temperatūros, kad atsiskleistų visi unikalūs sūrio skoniai ir aromatai. Dažniausiai bri sūris yra apvalios rato formos, bet būtent šis BRIQUE išsiskiria savo plytos forma, kuri specialiai gamintojų pritaikyta patogiam pjovimui gaminant sumuštinius.

Kilmės šalis: Prancūzija

Brandinimo laikotarpis: 2 savaitės

Pieno tipas (karvių, buivolių ir kt.): pasterizuoto karvių pieno

Seniausi istoriniai duomenys apie bri sūrį yra randami Karolio Didžiojo kronikoje, kur minima, jog imperatorius 774 m. ragavo sūrį mažame Bri miestelyje. Iš čia kilo ir sūrio pavadinimas. Bri taip pat buvo žinomas kaip karališkas sūris, nes visa bajorija buvo pakvaišusi dėl jo nuostabaus skonio.

Gali būti valgomas kaip užkandis su vynuogėmis, riešutais, pagardintas džemu, taip pat puikiai tinka naudoti sūrio fondiu, karštiems patiekalams pagardinti.

Baltasis sausas arba pusiau saldus vynas, toks kaip PINOT GRIGIO arba SAUVIGNON BLANC, išlaikytas šampanas, raudonasis PINOT NOIR arba BORDEAUX, Burgundijos vynas.

Informaciją paruošė suriupasaulis.lt.

Pasidalink: