Pelėsinis sūris REMBERTER
2021 m. rugsėjo 08 d.
Grįžti į sąrašą

Pasidalink:

REMBERTER – tai mėlynasis pelėsinis prancūziškas sūris, gaminamas iš pasterizuoto karvių pieno. 50 proc. riebumo sūrio vidus yra gelsvas, skylėtas su tolygiai išsidėsčiusiomis pelėsio gijomis. Skonis gan sūrus, vidutinio aitrumo, su ryškiu pelėsių poskoniu.

Kilmės šalis: Prancūzija

Brandinimo laikotarpis: 3 savaitės

Pieno tipas (karvių, buivolių ir kt.): pasterizuoto karvių pieno

Sūrio gamyboje naudojamos PENICILLIUM bakterijos, kurios tolygiai plinta brandinimo eigoje sūrį badant ilgomis adatomis. Būtent dėl šio proceso sūris įgauna unikalų skonį, o pelėsis pasiskirsto tolygiai. Gautas rezultatas maloniai stebina kiekviename kąsnyje ir suteikia išskirtinį skonį kiekvienam patiekalui.

REMBERTER sūris skaniausias kambario temperatūros. Labiausiai tinka makaronų ir salotų padažams, sūrio fondiu. Patiekiamas kaip užkandis puikiai dera su riešutais, kriaušėmis ar šaukšteliu medaus.

Rekomenduojama derinti su saldžiais desertiniais vynais, pavyzdžiui, QUARTS DE CHAUME AC, COTEAUX DU LAYON AC, COTEAUX DE L‘AUBANCE AC ir BONNEZEAUX AC.

Informaciją paruošė suriupasaulis.lt.

Pasidalink: