Rikotos sūris VALCOLATTE
2021 m. rugsėjo 08 d.
Grįžti į sąrašą

Pasidalink:

VALCOLATTE rikota – tai tradicinis itališkas sūris, gaminamas pagal naujas technologijas iš pasterizuoto karvių pieno. Rikota yra 50 proc. riebumo, baltos spalvos, kreminės, tačiau tvirtos tekstūros. Dėl sudėtyje esančios laktozės jis yra saldus. Šis sūris savo konsistencija labai panašus į varškę, tačiau turi net penkis kartus daugiau kalcio.

Kilmės šalis: Italija

Pieno tipas (karvių, buivolių ir kt.): pasterizuotas karvės pienas

Žodis „rikota“ reiškia „pervirtas“. Manoma, kad jis pirmą kartą buvo pagamintas Romos pakraštyje kaip pigus būdas skaniam sūriui gaminti. Iki šių dienų kai kuriose šalyse naudojamas senasis rikotos receptas: kaitinamas pienas, į jį įpilama šiek tiek jūros vandens ir vėl kaitinama, kol pienas susiskaido į išrūgas ir varškę. Gautas mišinys supilamas į krepšelį taip, kad visos išrūgos išeitų, o sūris, likęs krepšyje, iš jūros vandens įgauna sūrų skonį, susimaišantį su natūraliu saldumu.

Rikotą su trupučiu druskos, pipirų ir šviežių prieskoninių žolelių puikiai tinka naudoti kaip užtepėlę užkandžiams. Dažnai naudojama makaronų, picų, lazanijos gaminimui bei salotoms. Taip pat rikota naudojama kaip desertas: rekomenduojama ragauti su medumi, vaisiais, šokoladu, uogomis ar vaisiais.

Šis sūris puikiai dera su baltaisiais SAUVIGNON BLANC ir CHENIN BLANC vynais.

Informaciją paruošė suriupasaulis.lt.

Pasidalink: