Sūris GRAN LEO
2021 m. rugsėjo 8 d.
Prancūziškas kietasis parmezanas, gaminamas pagal itališką receptą bei tradicijas. Sūris iš pasterizuoto karvių pieno, 40 proc. riebumo, turi trapią, grūdėtą konsistenciją, yra auksinės spalvos ir klasikinio parmezano skonio su riešutų poskoniu.
Kilmės šalis: Prancūzija
Brandinimo laikotarpis: 6 mėnesiai
Pieno tipas (karvių, buivolių ir kt.): pasterizuoto karvių pieno
Sertifikatas:
Šaltiniai rodo, kad šis kietasis sūris pirmą kartą paminėtas XIII amžiuje, o sūrio receptas buvo sugalvotas benediktinų vienuolių. Vienuoliams buvo svarbu turėti ilgo galiojimo sūrį, kuris išliktų skanus tolimų kelionių metu.
Ypač plačiai naudojamas gardinant įvairius makaronų patiekalus, sriubas, picas, sumuštinius, salotas.
Itin dera su vynais: CHIANTI DOCG RISERVA, VINO NOBILE DI MONTEPULCIANO DOCG, CARMIGNANO DOCG, BRUNELLO DI MONTALCINO DOCG, SANGIOVESE DI ROMAGNA DOCG RISERVA, BORDEAUX.
Informaciją paruošė suriupasaulis.lt.