Sūris Rembrandt
2021 m. rugsėjo 08 d.
Grįžti į sąrašą

Pasidalink:

Rembrandt – unikalaus skonio olandų pasididžiavimas, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno, brandinamas ilgiau nei metus. 48% riebumo kietasis gauda sūris pasižymi itin solidžiu, turtingu, šiek tiek aitroku skoniu su juntamu karamelės poskoniu. Sūris yra auksinės spalvos, itin tvirtos tekstūros, žymus dėl jame esančių baltų traškių taškelių - kristalų, kurie yra pieno rūgšties druska, dar vadinama kalcio laktatu, kuris susidaro ilgo brandinimo dėka.

Kilmės šalis: Nyderlandai

Brandinimo laikotarpis: 12 mėnesių

Pieno tipas (karvės, buivolės ir kt.): Pasterizuoto karvių pieno

Įkvėpti didžiųjų menininkų Rembrandt gamintojai šį gauda sūrį pavadino garsaus olandų tapytojo ir grafiko Rembrandt van Rijn vardu. Sūris išpopuliarėjo visame pasaulyje, yra gavęs nemažai apdovanojimų ir dažnai iš Nyderlandų vežamas svetur kaip skanus suvenyras.

Sūris gali būti naudojamas kaip ypatingo skonio užkandis, patiekiamas prie riešutų, vaisių. Taip pat labai skanus išlydytas, gardinant įvairius patiekalus pvz. apkepus makaronus, sumuštinius, tarkuotas sūris puikiai tinka salotoms.

Nuostabiai dera su alumi, turinčio karamelės, šokolado poskonį pvz. Ipa. Puikus duetas su sodriu raudonu vynu arba lengvu baltu Cabernet Sauvignon.  Rekomenduojama paragauti ir su ilgo brandinimo škotišku viskiu.

Informaciją paruošė suriupasaulis.lt.

Pasidalink: