Sūris REMBRANDT

2021 m. rugsėjo 08 d.

REMBRANDT – unikalaus skonio olandų pasididžiavimas, pagamintas iš pasterizuoto karvių pieno, brandinamas ilgiau nei metus. 48 proc. riebumo kietasis gaudos sūris pasižymi itin solidžiu, turtingu, šiek tiek aitroku skoniu su juntamu karamelės poskoniu. Sūris yra auksinės spalvos, itin tvirtos tekstūros, žymus dėl jame esančių baltų traškių taškelių-kristalų (pieno rūgšties druskos, dar vadinamos kalcio laktatu), susidarančių ilgai brandinant.

Kilmės šalis: Nyderlandai

Brandinimo laikotarpis: 12 mėnesių

Pieno tipas (karvių, buivolių ir kt.): pasterizuoto karvių pieno

Įkvėpti didžiųjų menininkų REMBRANDT gamintojai šį gaudos sūrį pavadino garsaus olandų tapytojo ir grafiko Rembranto vardu. Sūris išpopuliarėjo visame pasaulyje, yra gavęs nemažai apdovanojimų ir dažnai iš Nyderlandų vežamas svetur kaip skanus suvenyras.

Sūris gali būti naudojamas kaip ypatingo skonio užkandis, patiekiamas su riešutais, vaisiais. Taip pat labai skanus išlydytas, gardinant įvairius patiekalus, pavyzdžiui, apkepus, makaronus, sumuštinius, tarkuotas sūris puikiai tinka salotoms.

Nuostabiai dera su karamelės, šokolado poskonio alumi, pavyzdžiui, IPA. Puikus duetas su sodriu raudonuoju vynu arba lengvu baltuoju CABERNET SAUVIGNON. Rekomenduojama paragauti ir su ilgo brandinimo škotišku viskiu.

Informaciją paruošė suriupasaulis.lt.

Pagalba