Apelsininiai keksiukai su šokolado gabaliukais
35 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Druska žiupsnelis
- Cukrus 100 g
- Tirpintas sviestas 100 g
- Juodasis šokoladas
- Miltai 250 – g
- Kepimo milteliai 1,5 a. š.
- Vanilinis cukrus 1 a. š.
- Apelsinų žievelė 2 didelių apelsinų
- Apelsinų sultys 100 ml
Gaminimas
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir tarkuotą apelsinų žievelę. Apelsiną perpjaukite perpus ir išspauskite sultis. Kad tešloje neliktų didelių apelsinų žievelės gumuliukų – gerai išmaišykite. Tuomet šiek tiek susmulkinkite juodąjį šokoladą ir sumaišykite su kitais sausaisiais produktais. Paimkite kitą dubenį ir sumaišykite ištirpintą sviestą, apelsinų sultis, vanilinį cukrų ir kiaušinius. Maišykite, kol masė taps vientisa, ir supilkite į dubenį su sausaisiais produktais. Dar kartą permaišykite, kad neliktų miltų gumuliukų. Orkaitę įkaitinkite iki 200º C temperatūros ir paruoškite 12 keksiukų formelių. Keksiukų kepimo formą išklokite vienkartinėmis popierinėmis formelėmis ir supilkite į jas tešlą beveik iki pat viršaus. Kepkite apie 15–20 minučių.