Bandelės su varške
2 val. 40 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Kvietiniai miltai 500 g
- Varškė 400 g
- Pienas 250 ml
- Kiaušinių tryniai 4 vnt.
- Cukrus 10 v. š.
- Sviestas 50 g
- Vanilinis cukrus 2 a. š.
- Šlapios mielės 40 g
- Grietinė 3 v. š.
- Druska
- Mėgstama uogienė (džemas)
Kaip gaminti:
Į šiltą pieną suberkite 5 šaukštus cukraus ir vanilinį cukrų. Maišykite, kol ištirps.Į mišinį įdėkite mielių, sutrinkite ir palikite apie 10 minučių.
Įberkite persijotus miltus, žiupsnelį druskos, ištirpintą sviestą, sudėkite 2 kiaušinių trynius. Išminkykite tešlą. Uždenkite ir palikite pusantros valandos, kol iškils.
Paruoškite varškę – išmaišykite su cukrumi, vienu kiaušinio tryniu ir grietine.
Kai tešla iškils, formuokite norimo dydžio rutuliukus, juos šiek tiek suplokite ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Nepamirškite palikti tarpų.
Kiekvienos bandelės viduryje įspauskite gilias duobutes ir sudėkite varškę.
Bandeles patepkite plaktu kiaušinio tryniu ir kepkite 180 °C temperatūroje 20 minučių.
Iškepusias bandeles išimkite ir šiek tiek palaikykite, tuomet varškės įdaro viduryje padarykite skylutes ir atsargiai įdėkite uogienės ar džemo.
