Braškių ir pomidorų gaspačas
2 val. 15 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Braškės 700 g
- Pomidoras 300 g
- Agurkas 300 g
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Raudonas svogūnas 1 vnt.
- Česnakas 2 skiltelės
- Migdolai 1/3 puodelio
- Alyvuogių aliejus 1/3 puodelio
- Balzaminis actas 3 v.š.
- Druska 1/2 a.š.
- Pipirai 1/2 a.š.
- Ožkų pieno sūris 1/3
Gaminame:
Nulupkite ir susmulkinkite agurkus ir pomidorus, svogūną ir česnako skilteles. Pusiau perpjaukite aitriąją papriką ir išskobkite sėklytes. Tuomet susmulkinkite. Vaisius, uogas, daržoves ir riešutus suberkite į trintuvą. Trinkite iki vientisos masės. Pagardinkite druska, balzaminiu actu ir alyvuogių aliejumi. Kelioms valandoms įdėkite į šaldytuvą. Patiekite papuošę pipirais ir trupintu ožkų sūriu.