Braškių putėsiai

20 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Braškės papuošimui
  • „Saulės pieno“ grietinėlė 300 ml
  • Cukraus pudra 7 v. š.
  • Citrinos sultys 1 v. š.
  • Braškių džemas papuošimui
  • Braškės papuošimui

Kaip gaminti:

Atšaldytą grietinėlę išplakite iki standumo. Dėkite į šaldytuvą. Sutrinkite braškes iki piurė. Perkelkite braškių tyrę į puodą ar keptuvę, suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis. Kaitinkite žemoje temperatūroje nuolat maišydami, kol masė sutirštės. Padėkite į šalį ir palikite atvėsti. Tuomet po truputį sukrėskite braškių masę į grietinėlę ir gerai išmaišykite iki vientisos tekstūros. Įdėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms, kad putėsiai sustingtų. Puoškite džemu ir braškėmis. Skanaus!
Braškių putėsiai
Pagalba