Braškių putėsiai
20 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Braškės papuošimui
- „Saulės pieno“ grietinėlė 300 ml
- Cukraus pudra 7 v. š.
- Citrinos sultys 1 v. š.
- Braškių džemas papuošimui
- Braškės papuošimui
Kaip gaminti:
Atšaldytą grietinėlę išplakite iki standumo. Dėkite į šaldytuvą. Sutrinkite braškes iki piurė. Perkelkite braškių tyrę į puodą ar keptuvę, suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis. Kaitinkite žemoje temperatūroje nuolat maišydami, kol masė sutirštės. Padėkite į šalį ir palikite atvėsti. Tuomet po truputį sukrėskite braškių masę į grietinėlę ir gerai išmaišykite iki vientisos tekstūros. Įdėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms, kad putėsiai sustingtų. Puoškite džemu ir braškėmis. Skanaus!