Bulvių plokštainis su bri sūriu ir šonine
2 val.
Spausdinti
Ingredientai:
- Bulvė 2 kg
- Svogūnas 4 vnt.
- Kiaušinis 6 vnt.
- Pienas 500 ml.
- Bri sūris 1 pakuotė
- Karštai rūkyta kiaulienos šoninė 150 g
- Druska 1 šaukšt.
- Miltai 1 šaukšt.
- Pipirai
- Gabalėlis sviesto (kepimo indui ištepti)
- Graikiškas jogurtas
- Mėgstamos žolelės
Gaminimas:
Bulves nuskuskite, sutarkuokite jas ir 2 nuluptus svogūnus smulkia tarka.Likusius svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite kartu su šoninės gabalėliais. Kai viskas gražiai apskrus, sukrėskite į bulvių masę ir išmaišykite.
Užvirkite pieną ir supilkite jį į bulvių tarkių masę. Tuomet įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų, suberkite miltus ir viską labai gerai išmaišykite.
Kepimo indą patepkite sviestu ir supilkite į jį pusę visos masės. Ant jos išdėliokite nedideliais gabalėliais supjaustytą bri sūrį ir supilkite, kas liko.
Kugelį šaukite į iki +180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 1,5 val. (kepimo metu buvo naudojamas apie 25 cm skersmens ir apie 15 cm aukščio indas), kol viršus paruduos, o krašteliai gražiai apskrus.
Gabalėliais supjaustytą plokštainį patiekite su graikišku jogurtu ir smulkintomis mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.
