Ingredientai:
-
Miltai
150 g
-
Druska
1/2 a.š.
-
Kepimo milteliai
3/4 a.š.
-
Šokoladas (juodas)
180 g
-
Sviestas
175 g
-
Cukrus
450 g
-
Kiaušiniai
4-5 vnt.
-
Vanilės ekstraktas
1 a.š.
2 porcijos
Gaminame:
Įkaitinkite orkaitę iki 160°C temperatūros. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Atidėkite į šalį. Pasiruoškite „garų vonelę“: į vidutinio dydžio puodą įpilkite šiek tiek vandens. Paimkite dubenį, kurį galėtumėte uždėti ant puodo viršaus taip, kad jis laikytųsi, bet dugnu neliestų vandens. Į šį dubenį sudėkite smulkintą šokoladą ir sviestą. Kaitinkite puodą ant vidutinio didumo ugnies, maišydami dubenėlyje esančius šokoladą ir sviestą. Kaitinkite, kol šokoladas ir sviestas ištirps bei taps gražia, vientisa mase. Šokolado ir sviesto masę perpilkite į kitą, didesnį dubenį. Suberkite cukrų ir išplakite. Tuomet po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno masę gerai išplakdami. Supilkite ir įmaišykite vanilės ekstraktą. Galiausiai suberkite į dubenį miltų mišinį: berkite jį per tris kartus, vis išmaišydami tešlą. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi ar folija išklotą kepimo indą ir paskleiskite jame kuo tolygiau. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes.