Fritata su daržovėmis ir varškės sūriu
20 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Kiaušinis 8 vnt.
- Graikiškas jogurtas 100 g.
- Varškės sūris 1 vnt.
- Smulkūs pomidorai 2-3 vnt.
- Cukinija 1 vnt.
- Cukrus 1 arbatinis šaukštelis
- Lydytas (angl. ghee) sviestas 1 šaukštelis
- Druska
- Pipirai
- Mėgstamos prieskoninės žolelės
Gaminimas:
Įkaitinę keptuvę, dėkite į ją griežinėliais pjaustytą cukiniją ir per pusę perpjautus pomidorus. Viską sausai, be riebalų apkepkite.Dubenyje sumaišykite graikišką jogurtą, kiaušinius ir druską. Viską gerai išplakite (paviršiuje turi atsirasti putos).
Į keptuvę ant apkeptų daržovių uždėkite šaukštelį lydyto (angl. ghee) sviesto. Kai jis ištirps, į keptuvę supilkite plakinį ir viską gerai išmaišykite. Pakepkite minutę ar dvi, kol kraštai pradės trauktis.
Keptuvę pašaukite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 7–14 minučių, kol kraštai bus iškepę, o viduriukas šiek tiek drebės.
