Įdarytos paprikos

45 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Pomidorai 2 vnt.
  • Saldžiosios paprikos (skirtingų spalvų) 2 vnt.
  • Aliejus 4 v. š.
  • Svogūnai (smulkinti) 2 vnt.
  • Česnakas 2 skilt. (sutrintos)
  • Migdolai 3 v. š.
  • Ilgagrūdžiai ryžiai 75 g (virtų)
  • Šviežios mėtos (stambiai pjaustytos) 15 g
  • Šviežios petražolės (smulkintos) 15 g
  • Razinos 2 v. š.
  • Migdolai 3 v. š.
  • Malti juodieji pipirai pagal skonį
  • Šviežios žolelės (smulkintos) papuošti

Kaip gaminti:

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Perpjaukite pomidorus pusiau, išskobkite vidų ir nusausinkite. Stambiai supjaustykite išimtą turinį. Perpjaukite paprikas per pusę, šaukštu išimkite sėklas, baltą minkštimą. Patepkite pipirus 1 šaukštu aliejaus ir kepkite ant kepimo skardos 15 minučių. Sudėkite paprikas ir pomidorus į karščiui atsparų indą, pagardinkite pipirais. Likusiame apliejuje 5 minutes apkepkite svogūnus. Įdėkite česnaką bei skaldytus migdolus ir kepkite dar 1 minutę. Nukėlę keptuvę nuo ugnies, įmaišykite ryžius, smulkintus pomidorus, mėtas, petražoles, razinas. Pagardinkite pipirais. Šaukštu sudėkite įdarą į pomidorų ir paprikų puseles. Aplink pomidorus ir paprikas įpilkite 150 ml verdančio vandens ir kepkite keptuvėje neuždengtas 20 minučių. Pabarstykite skaldytais migdolais, pašlakstykite aliejumi. Įdėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar 20 minučių. Patiekite su šviežiomis žolelėmis.
Įdarytos paprikos
Pagalba