Įdarytos paprikos
45 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Pomidorai 2 vnt.
- Saldžiosios paprikos (skirtingų spalvų) 2 vnt.
- Aliejus 4 v. š.
- Svogūnai (smulkinti) 2 vnt.
- Česnakas 2 skilt. (sutrintos)
- Migdolai 3 v. š.
- Ilgagrūdžiai ryžiai 75 g (virtų)
- Šviežios mėtos (stambiai pjaustytos) 15 g
- Šviežios petražolės (smulkintos) 15 g
- Razinos 2 v. š.
- Migdolai 3 v. š.
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Šviežios žolelės (smulkintos) papuošti
Kaip gaminti:
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Perpjaukite pomidorus pusiau, išskobkite vidų ir nusausinkite. Stambiai supjaustykite išimtą turinį. Perpjaukite paprikas per pusę, šaukštu išimkite sėklas, baltą minkštimą. Patepkite pipirus 1 šaukštu aliejaus ir kepkite ant kepimo skardos 15 minučių. Sudėkite paprikas ir pomidorus į karščiui atsparų indą, pagardinkite pipirais. Likusiame apliejuje 5 minutes apkepkite svogūnus. Įdėkite česnaką bei skaldytus migdolus ir kepkite dar 1 minutę. Nukėlę keptuvę nuo ugnies, įmaišykite ryžius, smulkintus pomidorus, mėtas, petražoles, razinas. Pagardinkite pipirais. Šaukštu sudėkite įdarą į pomidorų ir paprikų puseles. Aplink pomidorus ir paprikas įpilkite 150 ml verdančio vandens ir kepkite keptuvėje neuždengtas 20 minučių. Pabarstykite skaldytais migdolais, pašlakstykite aliejumi. Įdėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar 20 minučių. Patiekite su šviežiomis žolelėmis.