Itališka sriuba „Minestrone“
3 val. 30 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Džiovintos pupelės 250 g (cannellini tipo)
- Česnakas 2 skiltelės
- Šalavijų lapai šakelė
- Pomidoras 3 vnt.
- Alyvuogių aliejus
- Svogūnas 1 vnt.
- Poras 1 vnt.
- Morka 1 vnt.
- Salierai (kotai) 1 vnt.
- Lapinis kopūstas 1/2 (it. cavolo nero, angl. kale)
- Baltasis garbanotasis kopūstas 1/2
- Pomidoras 3 vnt.
- Kitos daržovės pagal skonį (bulvės, cukinijos, šparaginės pupelės ir kt.)
- Druska pagal skonį
- Pipirai pagal skonį
Gaminame:
Vakare pamerkite džiovintas pupeles dubenyje, pilname šalto vandens. Kitą dieną išgriebkite pupeles, sudėkite į puodą kartu su česnaku, šalaviju, nedideliais pomidorais. Lėtai virkite apie dvi valandas. Išgriebkite česnaką ir šalaviją, padalinkite pupeles per pusę. Vieną dalį sutrinkite trintuve.Supjaustykite daržoves kubeliais, suberkite į didelę keptuvę ir kepinkite alyvuogių aliejuje apie 5 min. Įberkite druskos ir pipirų. Sudėkite daržoves, pupeles ir pupelių piure į didelį puodą, įpilkite šiek tiek vandens ir virkite apie 1,5 val., kol sriuba taps tiršta, o visos daržovės minkštos.