Itališka sriuba „Minestrone“

3 val. 30 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Džiovintos pupelės 250 g (cannellini tipo)
  • Česnakas 2 skiltelės
  • Šalavijų lapai šakelė
  • Pomidoras 3 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
  • Svogūnas 1 vnt.
  • Poras 1 vnt.
  • Morka 1 vnt.
  • Salierai (kotai) 1 vnt.
  • Lapinis kopūstas 1/2 (it. cavolo nero, angl. kale)
  • Baltasis garbanotasis kopūstas 1/2
  • Pomidoras 3 vnt.
  • Kitos daržovės pagal skonį (bulvės, cukinijos, šparaginės pupelės ir kt.)
  • Druska pagal skonį
  • Pipirai pagal skonį
2 porcijos

Gaminame:

Vakare pamerkite džiovintas pupeles dubenyje, pilname šalto vandens. Kitą dieną išgriebkite pupeles, sudėkite į puodą kartu su česnaku, šalaviju, nedideliais pomidorais. Lėtai virkite apie dvi valandas. Išgriebkite česnaką ir šalaviją, padalinkite pupeles per pusę. Vieną dalį sutrinkite trintuve.Supjaustykite daržoves kubeliais, suberkite į didelę keptuvę ir kepinkite alyvuogių aliejuje apie 5 min. Įberkite druskos ir pipirų. Sudėkite daržoves, pupeles ir pupelių piure į didelį puodą, įpilkite šiek tiek vandens ir virkite apie 1,5 val., kol sriuba taps tiršta, o visos daržovės minkštos.
 
Itališka sriuba „Minestrone“
Pagalba