Jamaikietiška vištiena su salsa padažu
40 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Svogūnas 1 vnt.
- Čili pipiras 1 vnt.
- Kalendra sauja
- Imbieras Nykščio dydžio
- Čiobrelis sauja
- Cinamonas 1 v.š.
- Kvapnieji pipirai 1 v.š.
- Rudasis cukrus 2 a.š.
- Baltasis cukrus 1 a.š.
- Tabasko padažas šlakelis
- Vištienos blauzdelės 10 vnt.
Garnyrui reikės:
1 ananaso2 prinokusių avokadų
1 raudonojo svogūno
2 citrinų
2 žaliųjų citrinų
Saujos šviežios mėtos
Saujos šviežios kalendros
Druska ir pipirai pagal skonį
Nulupame ananasą, supjaustome pailgais griežinėliais ir pakepiname grilyje. Avokadą bei raudonąjį svogūną nulupame ir supjaustom kubeliais. Išspaudžiame citrinų ir laimų sultis. Įdedame plėšytos mėtos bei kalendros. Viską sumaišome, pagardiname druska ir pipirais.
Kepame vištieną grilyje: iš pradžių trumpai ant tiesioginės ugnies, kad karamelizuotųsi marinatas, tada perkeliame ant žarijų.