Jautienos guliašas su alyvuogėmis
40 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- „Utenos mėsos" Jautiena guliašui 450 g.
- Kapoti pomidorai savose sultyse 400 g.
- Juodosios alyvuogės 100 g.
- Švieži bazilikai 20 g.
- Mėlynieji svogūnai 100 g.
- Česnakinė duonelė 1 vnt.
- Česnakas
- Druska
- Pipirai
- Aliejus
Gaminimas:
Jautiena kepama keptuvėje vidutinėje temperatūroje su aliejumi. Gardinama druska ir pipirais. Kai nugaruoja išsiskyrusios sultys, sudedami šiaudeliais pjaustyti svogūnai. Pakepama kelias minutes. Supilami pomidorai, pupelės, kapotos alyvuogės ir česnakai. Gardinama prieskoniais ir kapotu šviežiu baziliku. Troškinama keptuvėje uždengus dangčiu apie 30min.Duonelę kepame orkaitėje pagal gamintojų rekomendacijas. Prieš sudėdami mėsą į keptuvę įsitikinkite, kad ji yra gerai įkaitusi. Taip užskrudinsite mėsą ir išlaikysite ją sultingesnę.
