Jautienos mėsainis su šonine

30 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Malta jautiena 700 g
  • Svogūnai 2 vnt.
  • Šoninė 12 juostelių
  • Vorčesterio padažas 1 v. š.
  • Duonos trupiniai (minkšti) 1 stiklinė
  • Didelis kiaušinis 1 vnt.
  • Druska 1/2 a. š.
  • Malti juodieji pipirai 1/4 a. š.
  • Miltai 2 v. š.
  • Aliejus 2 v. š.
  • Didelės mėsainių bandelės 6 vnt.
  • Mėgstamos daržovės, sūrio riekelės, padažas

Kaip gaminti:

Į didelį dubenį sudėkite maltą mėsą, smulkintus svogūnus, įmuškite kiaušinį, įpilkite Vorčesterio padažo, suberkite trupinius, prieskonius. Viską gerai išmaišykite rankomis.

Įkaitintoje keptuvėje ant abiejų pusių apkepinkite šoninės juosteles, kol gražiai paruduos ir bus traškios. Išimkite ir sudėkite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, kad sugertų papildomus riebalus.

Suformuokite 6 paplotėlius ir pabarstykite miltais. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Dėkite į iki 170 °C įkaitintą orkaitę, kepkite apie 20 minučių arba kol mėsa bus iškepusi pagal jūsų skonį. Jeigu naudojate sūrį, likus 5 minutėms išimkite mėsą iš orkaitės, uždėkite sūrio riekeles, šalia sudėkite pusiau perpjautas mėsainių bandeles ir įdėkite į orkaitę.

Jeigu kepate ant grotelių – groteles apšlakstykite aliejumi. Mėsą ant grotelių kepkite po 3–5 minutes iš abiejų pusių. Jeigu naudojate sūrį – uždėkite jį ant mėsos baigiant kepti. Taip pat ant grotelių sudėkite pusiau perpjautas bandeles.

Patiekite ant stalo plonai pjaustytas daržoves – pomidorus, rausvuosius svogūnus, marinuotus agurkėlius, salotų lapus. Taip pat mėgstamus padažus. 

Ant bandelės tepkite padažus, dėkite daržoves ir mėsą, skrudintą šoninę. Užvožkite antra bandelės puse.

 

jautienos mesainis_600x1200
Pagalba