Ingredientai:
-
Kalafijoras
1 vnt.
-
Sviestas
8 v. š.
-
Poras
1 vnt. (susmulkintas)
-
Svogūnas
1 vnt. (susmulkintas)
-
Druska
-
Pipirai
-
Raudonojo vyno actas
1 v. š.
-
Svogūnų laiškai
3 v. š. (smulkinti)
Kaip gaminti:
Susmulkinkite kalafiorą, į šoną atidėkite gerą saują garbanotų žiedelių. Ištirpinkite keptuvėje 3 šaukštus sviesto, sudėkite porą, svogūną, įberkite žiupsnelį druskos. Maišydami kaitinkite, kol poras ir svogūnas suminkštės. Įpilkite 4 stiklines vandens, sudėkite kalafiorą (išskyrus atidėtus žiedelius) ir ~30 min. virkite, kol kalafioras suminkštės. Tuo metu likusius 5 šaukštus sviesto ištirpdykite keptuvėje, sudėkite kalafioro žiedelius ir pakepkite 6-8 min., kol lengvai apskrus. Parudavusio sviesto neišpilkite. Perdėkite žiedelius į dubenėlį, apšlakstykite vyno actu, pabarstykite druska. Sriubą suplakite plaktuve iki vientisos tekstūros. Patiekite dubenėliuose su apskrudintais kalafiorų žiedeliais, keliais šlakeliais rudo sviesto, svogūnų laiškais ir pipirais.