Kepenėlių paštetas su spanguolėmis
40 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Vištų kepenėlės 600 g
- Sviestas 200 g
- Čiobrelio šakelės kelios
- Druska 1 a. š.
- Alyvuogių aliejus 6 v. š.
- Vanduo 50 - ml
- Džiovintos spanguolės 30 g
- Svogūnas 1 vnt.
- Juodieji pipirai
Gaminimas:
Kepenėles nuplaukite, nusausinkite ir išpjaustykite visas plėves bei pažaliavusias vietas. Supjaustykite vienodais mažais gabaliukais. Tuomet keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, sudėkite kubeliais supjaustytą svogūną ir kepkite, kol suminkštės.Tada sudėkite 150 gramų sviesto, kai išsilydys, dėkite kepenėles, čiobrelio šakeles, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir troškinkite ant mažos ugnies maždaug 15–20 minučių. Po to išimkite čiobrelio šakeles, keptuvės turinį sudėkite į virtuvinį smulkintuvą ir sumalkite iki vientisos masės. Įpilkite vandens, jei norisi, kad paštetas būtų truputį minkštesnis. Įdėkite džiovintas spanguoles ir su šaukštu išmaišykite.
Sudėkite paštetą į norimus indelius ir ant viršaus užpilkite 50 gramų išlydyto sviesto. Padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
