Kepta afrikinių šamų plėšikų filė
25 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Šamų plėšikų filė 4 vnt.
- Šviežios petražolės (smulkintos) 2 v. š.
- Druska 1 a. š.
- Saldžiųjų paprikų milteliai 3/4 a. š.
- Džiovinti čiobreliai 1/2 a. š.
- Džiovinti raudonėliai 1/2 a. š.
- Džiovinti bazilikai 1/2 a. š.
- Malti juodieji pipirai 1/2 a. š.
- Citrinų sultys 2 v. š.
- Lydytas sviestas 2 v. š.
- Česnakų milteliai 2 v. š.
- Purškiamas aliejus
Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C.
Į mažą dubenėlį suberkite petražoles, druską, pipirus, čiobrelius, raudonėlius, bazilikus ir paprikas. Apibarstykite prieskoniais abi filė puses. Apipurkškite kepimo skardą aliejumi. Tuomet įdėkite filė gabalėlius. Dubenėlyje sumaišykite sviestą, citrinų sultis ir česnakų miltelius, apiberkite filė. Kepkite orkaitėje 15–20 minučių.
