Kepta afrikinių šamų plėšikų filė

25 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Šamų plėšikų filė 4 vnt.
  • Šviežios petražolės (smulkintos) 2 v. š.
  • Druska 1 a. š.
  • Saldžiųjų paprikų milteliai 3/4 a. š.
  • Džiovinti čiobreliai 1/2 a. š.
  • Džiovinti raudonėliai 1/2 a. š.
  • Džiovinti bazilikai 1/2 a. š.
  • Malti juodieji pipirai 1/2 a. š.
  • Citrinų sultys 2 v. š.
  • Lydytas sviestas 2 v. š.
  • Česnakų milteliai 2 v. š.
  • Purškiamas aliejus

Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C.

Į mažą dubenėlį suberkite petražoles, druską, pipirus, čiobrelius, raudonėlius, bazilikus ir paprikas. Apibarstykite prieskoniais abi filė puses. Apipurkškite kepimo skardą aliejumi. Tuomet įdėkite filė gabalėlius. Dubenėlyje sumaišykite sviestą, citrinų sultis ir česnakų miltelius, apiberkite filė. Kepkite orkaitėje 15–20 minučių. 

Kepta afrikiniu samu plesiku file_600x1200
Pagalba