Kepta jūrinė lydeka

20 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Jūrinių lydekų filė su oda 600 g
  • Alyvuogių aliejus 1 v. š.
  • Druska 1 a. š.
  • Malti juodieji pipirai 1 a.š.
  • Sviestas 50 g
  • Citrina 1/2 citrinos
  • Šviežios petražolės, laiškiniai česnakai, peletrūnai

Kaip gaminti: 

Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Jūrinių lydekų filė gabaliukus pabarstykite druska ir pipirais, dėkite kepti odele žemyn. Palaukite, kol odelė pradės skrusti (apie 2 minutes), tada į keptuvę įdėkite šiek tiek sviesto ir pakepkite, kol odelė apskrus. Apverskite filė gabaliukus, pakepkite dar 3–4 min., kol žuvis bus iškepusi (jei gabaliukai storesni, tai gali užtrukti ilgiau). Iškepusią žuvį sudėkite į šiltą lėkštę. Į tą pačią keptuvę sudėkite likusį sviestą ir leiskite jam išsilydyti. Įspauskite citrinos sultis, sudėkite stambiai sukapotas žoleles ir maišydami kepinkite. Pagal skonį pasūdykite. Gautą padažą užpilkite ant filė gabaliukų. Patiekite su garuose ruoštomis mėgstamomis daržovėmis ar bulvių koše.

Kepta jurine lydeka_600x1200
Pagalba