Kepti vėžiai sviestiniame padaže

40 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Vėžiai, 30 vnt.
  • Svogūnas, 1 vnt.
  • Sviestas, 150 g
  • Kmynai, 1 saujelė
  • Petražolės, 1 saujelė
  • Druska, pipirai,

Pasūdykite vandenį, berkite kmynus ir virkite vėžius iki 10 min.
Išvirus, išgliaudykite vėžių mėsą.
Išlydykite sviestą, berkite susmulkintą svogūną, prieskonius ir vėžių mėsą.
Įpilkite šiek tiek vandens, kuriame virėte vėžius.
Troškinkite 15–20 min.

Paruoštus vėžius pagardinkite petražolėmis. Vėžių kiautus išdėliokite ant kepimo skardos ir išdžiovinkite orkaitėje, tada susmulkinkite juos grūstuvėje. Keptuvėje išlydykite sviestą, berkite susmulkintus kiautus, švelniai maišykite. Šiuo padažu – atvėsinta ir perkošta mase (galite naudoti medvilnės audinį) – rekomenduojama gardinti žuvų patiekalus. Tai jau XIX a. prancūzų virtuvėje pagarsėjęs gurmaniškas padažas, kuriuo buvo skaninami išskirtiniai kilmingųjų patiekalai.

xxx_660x660
Pagalba