Kiaulienos šonkauliai
2 val. 20 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Utenos mėsos kiaulienos šonkauliai 700 g
- Garštyčios 30 g
- Prieskoniai pagal skonį
- Aliejus 20 g
- BBQ padažas 50 g
- Obuolių actas 30 g
- Mažosios bulvės 0,5 kg
- Rozmarinas 20 g
- Aliejus 20 g
- Sviestas 50 g
Gaminimas:
Garstyčias sumaišyti su prieskoniais įpilti šlakelį vandens ir aliejaus ir išmaišyti iki vientisos masės.Gautu marinatu įtrinti šonkaulius, susukti į foliją ir kepti 170°C temperatūroje 1,5val.
Šonkauliai išimami iš folijos, BBQ padažas sumaišomas su obuolių actu ir aptepama šonkaulius. Kepama atvirai dar 10min.
Mažąsias bulves apvirti, pjauti pusiau ir skrudinti svieste kartu su rozmarinu.
Kepant kiaulienos šonkaulius galite glazūruoti kas 30min. Jie įgaus labai ryškų skonįjautiena. Kepama 2min. didelėje temperatūroje. Kepsnys apverčiamas ir kepamas dar 2min. Į keptuvę sudedamas sviestas, šviežias rozmarinas. Kepsnys nuolat apšlakstomas gautu tirpintu sviestu. Kepsniui baigus kepti nukeliama nuo ugnies ir palaikoma 3min. keptuvėje.
Keptuvėje pakepinamas česnakas, sudedamos morkytės. Skrudinama didelėje temperatūroje. Pagardinama prieskoniais. Baigus keptis sudedamos kapotos džiovintos slyvos ir kapotos petražolės.
Kad jautiena netaptų sausa ir sprangi, nepersistenkite ją vartydami. Gerai jautienai iškepti užtenką ją apversti du kartus.
