Kiaulienos sprandinės šašlykas

1 val.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Kiaulienos sprandinė 1 kg
  • Svogūnai 1 kg
  • Šašlykų prieskoniai 1 pakelis
  • Druska

Kaip gaminti:

Svogūnus nulupkite, supjaustykite labai plonais pusžiedžiais. Sudėkite į dubenį ir geras 10 minučių stipriai pagniaužykite rankomis. Kai išsiskirs svogūnų sultys, sudėkite gabalėliais pjaustytą kiaulieną, suberkite prieskonius ir dar 5 minutes mėsą su svogūnais pamaigykite rankomis. Dubenį uždenkite ir palikite šaldytuve per naktį.

Prieš kepdami pagardinkite druska, o nuo mėsos gabalėlių būtinai nuimkite svogūnus. Mėsą suverkite ant iešmų ir kepkite ant žarijų, nuolat vartydami, kad kepdami nepridegtų, o tik gražiai apskrustų.

TURI LAIKO

Pasaulyje yra sugalvota milijonai būdų, kaip iškepti skanų šašlyką. Tiesą sakant, kiekvienas iš mūsų ypatingų šašlyko marinavimo ir kepimo receptų savo užrašinėse ir galvose nešiojamės ne po vieną. Ir būtinai – patį geriausią. Iš Gruzijos ir Armėnijos kalnų iki Lietuvos atsklidusi šašlyko tradicija patvirtina ne tik šeimininko virtuozišką sugebėjimą parinkti mėsą, prieskonius, marinatą ir malkas ugniai, bet ir jo vaišingumą, sugebėjimą aplink laužą ar kepsninę suburti gerą komandą. Ir pavasaris yra geriausias laikas tokius gabumus patikrinti ar išmėginti.

Patarimas:
jei ieškote neįprastų skonio derinių, galite kiaulienos sprandinės gabalėlius marinuoti mineraliniame vandenyje, aluje, juodojoje arbatoje, pomidorų, granatų, apelsinų sultyse, pasukose ar natūraliame jogurte.
Kiaulienos sprandinės šašlykas
Pagalba