Kriaušių ir mėlynojo sūrio salotos
10 min.
Spausdinti
Ingredientai:
Salotoms- Mėlynasis sūris 150 g
- Kriaušės 2 vnt.
- Gražgarstės 80 g
- Graikiniai riešutai 50 g
- Medus 2 a. š.
- Baltojo vyno actas 2 v. š.
- Alyvuogių aliejus 50 ml
Kaip gaminti:
Dubenėlyje sumaišykite medų, alyvuogių aliejų ir baltojo vyno actą.
Kriaušes perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Sudėkite į dubenį ir apšlakstykite padažu. Išmaišykite ir atidėkite.
Gražgarstes sudėkite į salotų dubenį, suberkite kubeliais smulkintą mėlynąjį sūrį.
Susmulkinkite graikinius riešutus, suberkite jį ant gražgarsčių.
Galiausiai sudėkite padažu gardintas kriaušių riekeles ir lengvai pamaišykite salotas.