Lašišos šaltiena

40 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Lašiša 1,8 kg
  • Lašišos galva 1 vnt.
  • Lašišos uodega 1 vnt.
  • Svogūnai 2 vnt.
  • Morkos 2 vnt.
  • Citrina 1 vnt.
  • Garbanotosios petražolės
  • Žuvų prieskoniai 10 g
  • Juodieji; baltieji pipirai
  • Lauro lapas 1 vnt.
  • Druska

1. Išvalytą lašišą supjaustykite; neišmeskite galvos ir uodegos. 

2. Visą žuvį, nuskustas morkas ir svogūnus sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu, kad ingredientai būtų visiškai apsemti. 

3. Viską virkite apie 25 min. 

4. Išimkite žuvį ir gražiai atskirkite nuo kaulų bei odos ir atidėkite į šalį. 

5. Odą ir žuvies likučius grąžinkite į puodą, sudėkite pipirus, lauro lapą. Virkite dar apie 40 min. 

6. Išvirus šaltienos pagrindui, sultinį gerai nukoškite. 

7. Į pasirinktą formą sudėkite žuvį, plonai pjaustytus citrinos griežinėlius, lengvai smulkintas garbanotąsias petražoles ir viską užpilkite skaidriu žuvies sultiniu. 

8. Šaltieną padėkite į šaldytuvą ir laukite, kol sustings. 

9. Norėdami šaltieną patiekti gražiau, formą įmerkite į karštą vandenį ir atsargiai išverskite į lėkštę. 

Kaledu-polapis_1000x1000_Receptai3
Pagalba