Lukštuose farširuoti kepti kiaušiniai su džiūvėsiais

20 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Kiaušiniai 6 vnt.
  • Svogūnų laiškai 2-3 v.š.
  • Sviestas 2 v.š. (kepimui)
  • Druskos
  • Pipirų
  • Džiūvesėliai 3-4 v.š.
  • Sviestas 2 v.š. (kepimui)
Kiaušinius atsargiai (geriausia dantytu peiliu) išilgai perpjaukite pusiau. Pjaukite labai lėtai ir nespaudžiant, kad nesutrupėtų lukštas. Atsargiai šaukšteliu išskobkite kiaušinio trynį ir baltymą, sudėkite į nedidelį dubenėlį. Šakute sutrinkite kiaušinių trynius ir baltymus, kol jie virs smulkiais trupinėliais. Suberkite susmulkintus laiškinius svogūnus, minkštą sviestą, ir viską gerai išmaišykite. Masę pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
Šiuo įdaru užpildykite visas išskobtas kiaušinių lukštų puseles, kaskart švelniai paspausdami, kad užsipildytų visos ertmės. Išlyginkite kiekvienos puselės įdaro viršų. Lėkštelėje išberkite džiūvėsius ir į juos įspauskite kiekvieno farširuoto kiaušinio įdarą, kad džiūvėsiai gerai priliptų.
Keptuvėje įkaitinkite sviestą. Dėkite kiaušinių puseles įdaru į apačią ir kepkite, kol džiūvėsiai apskrus, paruduos, ir sušils kiaušinio įdaras.
Patiekite iškart.

*Tiks margučiai, bet tik tie, kuriuos dažėte natūraliais dažais
 
Lukštuose farširuoti kepti kiaušiniai su džiūvėsiais
Pagalba