Lydekos filė su perlinėmis kruopomis ir citrininiais čiobreliais
30 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Lydekų filė 800 g.
- Šaldyti žirneliai 200 g.
- Virtos perlinės kruopos 150 g.
- Lydytas (angl. ghee) sviestas 1 šaukštelis
- Citrina 1/2
- Svogūnas 1 vnt.
- Smulkinti pomidorai 2-3 vnt.
- Česnakas 3 skiltelės
- Citrininiai čiobreliai kelios šakelės
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kol orkaitė kais, keptuvėje ištirpinkite lydytą (angl. ghee) sviestą, apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną, kapotas česnako skilteles, atšildytus žirnelius ir perlines kruopas.Apkepintus produktus tolygiai paskirstykite kepimo skardoje. Ant daržovių sudėkite žuvies gabalėlius. Supjaustykite juos maždaug 6 centimetrų pločio juostelėmis, taip žuvis greičiau iškeps. Sudėkite plonai pjaustytas citrinos skilteles ir citrininių čiobrelių šakeles. Kepti orkaitėje 30–40 minučių, kol žuvis bus iškepusi.
Ištraukę pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.