Makaronai su krevetėm ir parmezano sūriu
30 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Mėgstami makaronai 200 g
- Sviestas 2 v. š.
- Alyvuogių aliejus 2 v. š.
- Česnakas 6 skilt.
- Svogūnai 1/4 puodelio (smulkiai supjaustyti)
- Citrinos sultys 1/4 puodelio
- Baltasis vynas 1/2 puodelio
- Aitriųjų paprikų dribsniai 1 a. š.
- Krevetės 400 g
- Druska pagal skonį
- Pipirai pagal skonį
- Parmezano sūris (tarkuotas)
Kaip gaminti:
Išvirkite makaronus pagal instrukciją, nupilkite vandenį, tačiau pasilikite vieną stiklinę vandens nuo makaronų. Keptuvėje kaitinkite sviestą ir alyvuogių aliejų, sudėkite svogūną ir česnaką, apkepkite iki auksinės spalvos. Sudėkite krevetes ir kepkite po 2 min. iš abiejų pusių. Išimkite ir perdėkite į lėkštę. Į tą pačią keptuvę supilkite citrinos sultis, vyną, suberkite pipirų dribsnius, pakaitinkite keletą minučių ant vidutinės ugnies. Sudėkite krevetes atgal, taip pat įdėkite makaronus ir supilkite atidėtą vandenį, kuriame virė makaronai. Kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 5 min. Patiekite su parmezanu (ir, jei norite, pabarstykite dar trupučiu aitriųjų paprikų dirbsnių).