Marokietiška avinžirnių sriuba
30 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Svogūnas 1 vnt. (susmulkintas)
- Česnakas 2 skil. (išspaustos)
- Čili pipirai 1 vnt. (be sėklų, stambiai supjaustyto)
- Imbieras 1 valg. š. (tarkuoto)
- Kuminas 1 arb. š.
- Prieskonių mišinys (marokietiškas) 1 arb. š.
- Cinamonas 1/4 arb. š.
- Raudonieji pipirai (konservuoti) 200 g
- Daržovių sultinys 400 ml
- Avinžirniai 400 g
- Citrinos žievelė 2 vnt. (supjaustytų)
- Medus 1 valg. š.
- Kuskusas 50 g
- Konservuoti pomidorai 2x4 g
Kaip gaminti:
Didelėje keptuvėje (arba puode) įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūną ir česnaką, uždenkite dangčiu, kepkite 5 min., kartais pamaišydami. Įdėkite čili, imbierą, kuminą, prieskonių mišinį ir cinamoną, pakepkite 1 min. Sudėkite pipirus, pomidorus, supilkite sultinį. Sriubą virkite 10 min. Sutrinkite sriubą plaktuvu iki vientisos masės. Įmaišykite avinžirnius, citrinos žieveles, medų. Sudėkite kuskusą ir palaukite 5 min. SKANAUS!