Marokietiška avinžirnių sriuba

30 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
  • Svogūnas 1 vnt. (susmulkintas)
  • Česnakas 2 skil. (išspaustos)
  • Čili pipirai 1 vnt. (be sėklų, stambiai supjaustyto)
  • Imbieras 1 valg. š. (tarkuoto)
  • Kuminas 1 arb. š.
  • Prieskonių mišinys (marokietiškas) 1 arb. š.
  • Cinamonas 1/4 arb. š.
  • Raudonieji pipirai (konservuoti) 200 g
  • Daržovių sultinys 400 ml
  • Avinžirniai 400 g
  • Citrinos žievelė 2 vnt. (supjaustytų)
  • Medus 1 valg. š.
  • Kuskusas 50 g
  • Konservuoti pomidorai 2x4 g

Kaip gaminti:

Didelėje keptuvėje (arba puode) įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūną ir česnaką, uždenkite dangčiu, kepkite 5 min., kartais pamaišydami. Įdėkite čili, imbierą, kuminą, prieskonių mišinį ir cinamoną, pakepkite 1 min. Sudėkite pipirus, pomidorus, supilkite sultinį. Sriubą virkite 10 min. Sutrinkite sriubą plaktuvu iki vientisos masės. Įmaišykite avinžirnius, citrinos žieveles, medų. Sudėkite kuskusą ir palaukite 5 min. SKANAUS!
 
Marokietiška avinžirnių sriuba
Pagalba