Meksikietiškos fajitos

30 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Aliejus 2 v. š.
  • Vištienos krūtinėlė (supjaustyta gabalėliais) 2 vnt.
  • Raudonoji paprika (supjaustyta kubeliais) 1 vnt.
  • Geltonoji paprika (supjaustyta kubeliais) 1 vnt.
  • Kumino prieskoniai 1 a. š.
  • Kalendra (smulkinta) 2 a. š. (gvakamolės padažui)
  • Čili milteliai 1/4 a. š.
  • Konservuoti pomidorai skardinėje (susmulkinti) 230 g
  • Čipotle pasta 2 v. š.
  • Laiškiniai svogūnai (susmulkinti) 4 vnt.
  • Šviežia kalendra 1 pak.
  • Tortilijos 3 vnt.
  • Didelės 3 vnt.
  • Mocarela (tarkuota) 75 g
  • Avokadas (prinokęs 1 vnt. (gvakamolės padažui)
  • Nuluptas 1 vnt. (gvakamolės padažui)
  • Be kaulo) 1 vnt. (gvakamolės padažui)
  • Žaliosiosios citrinos sultys 1 vnt. (gvakamolės padažui)
  • Česnakas 1 skiltelė (gvakamolės padažui)
  • Kalendra (smulkinta) 2 a. š. (gvakamolės padažui)

Reikės:

  • 2 valg. šaukšt. aliejaus
  • 2 vištienos krūtinėlių, supjaustytų gabalėliais
  • 1 raudonosios paprikos, supjaustytos kubeliais
  • 1 geltonosios paprikos, supjaustytos kubeliais
  • 1 arb. šaukšt. smulkinto kumino prieskonių
  • 1 arb. šaukšt. smulkintos kalendros
  • ¼ arb. šaukšt. čili miltelių
  • 230 g konservuotų pomidorų skardinėje (susmulkintų)
  • 2 valg. šaukšt. čipotle pastos
  • 4 laiškinių svogūnų, susmulkintų
  • 1 pakuotės šviežios kalendros
  • 3 didelių tortilijų
  • 75 g tarkuotos mocarelos

Gvakamolės padažui:

  • 1 prinokusio avokado, nulupto ir be kaulo
  • 1 žaliosios citrinos sulčių
  • 1 česnako skiltelės, išspaustos
  • 2 arb. šaukšt. smulkintos kalendros

Kaip gaminti:

Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir 2 min. pakepinkite smulkintas paprikas. Suberkite prieskonius ir dar 30 sek. maišydami pakepkite. Sudėkite į keptuvę pomidorus ir čipotle pastą. Nuolat maišydami kaitinkite 5 min., kol padažas taps tirštas ir blizgus. Įmaišykite laiškinius svogūnus ir kalendrą, palaikykite ant ugnies dar 1 min., nuimkite nuo viryklės ir palikite atvėsti.

Supjaustykite tortilijas ketvirčiais, tada kiekvieną ketvirtį padalinkite į 3 dalis, kad turėtumėte 36 trikampėlius. Uždėkite 1 arb. šaukšt. vištienos mišinio ir šiek tiek sūrio ant plačiosios trikampėlio dalies, susukite į ritinėlį ir įsmeikite smeigtuką. Dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Tą patį padarykite su visais trikampėliais. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 6–8 min.

Gvakamolės padažui sutrinkite visus ingredientus dubenėlyje iki beveik vientisos masės. Patiekite kartu su tortilijų trikampėliais.
Meksikietiškos fajitos
Pagalba