Mėlynių kąsneliai su grietine
20 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Baltasis šokoladas 200 g (susmulkinto)
- Sviestas 5 v. š (minkšto)
- Grietinėlė „Saulės pienas“ 3 a. š.
- Šaldytos mėlynės 250 g
- Cukraus pudra 1/4 puodelio
Gaminimas:
Puode pakaitinkite grietinėlę beveik iki virimo. Nuėmę nuo viryklės, sudėkite sviestą ir maišykite iki vientisos masės. Mėlynes susmulkinkite maisto smulkintuvu ir įmaišykite į masę. Padėkite į šalį 10 min. Ištirpdykite baltąjį šokoladą. Švelniai įmaišykite kiek atvėsusią mėlynių masę į tirpintą šokoladą. Uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą bent 2–3 val. (geriausia laikyti per naktį). Kartkartėmis pamaišykite, kad ant viršaus nesusiformuotų atskiras riebalų sluoksnis. Masei atvėsus, šaukštu ir rankomis formuokite rutuliukus. Kiekvieną apvoliokite cukraus pudroje. Skanaus!