Mėlynių kąsneliai su grietine

20 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Baltasis šokoladas 200 g (susmulkinto)
  • Sviestas 5 v. š (minkšto)
  • Grietinėlė „Saulės pienas“ 3 a. š.
  • Šaldytos mėlynės 250 g
  • Cukraus pudra 1/4 puodelio

Gaminimas:

Puode pakaitinkite grietinėlę beveik iki virimo. Nuėmę nuo viryklės, sudėkite sviestą ir maišykite iki vientisos masės. Mėlynes susmulkinkite maisto smulkintuvu ir įmaišykite į masę. Padėkite į šalį 10 min. Ištirpdykite baltąjį šokoladą. Švelniai įmaišykite kiek atvėsusią mėlynių masę į tirpintą šokoladą. Uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą bent 2–3 val. (geriausia laikyti per naktį). Kartkartėmis pamaišykite, kad ant viršaus nesusiformuotų atskiras riebalų sluoksnis. Masei atvėsus, šaukštu ir rankomis formuokite rutuliukus. Kiekvieną apvoliokite cukraus pudroje. Skanaus!
Mėlynių kąsneliai su grietine
Pagalba