Midijos baltojo vyno padaže

30 min.
Spausdinti
0 įvert.

Ingredientai:

  • Midijos 1 kg
  • Baltasis vynas 1 stiklinė
  • Valgomasis svogūnėlis 1 vnt.
  • Petražolės

Kaip gaminti:

Supilkite midijas į užkimštą kriauklę ar didelį dubenį su šaltu vandeniu. Pamaišykite rankomis, kad nusiplautų. Su aštriu peiliu pavalykite prie kriauklių prilipusius nešvarumus, jei tokių yra. Įdaužtas kriaukles išmeskite.

Su aštriu peiliu nulupkite kabančias barzdeles (ne visos kriauklės jas turi).

Prasivėrusias midijas pabelskite į kriauklę ar kitą paviršių – jei jos užsiveria, vadinasi, yra geros, jei lieka praviros – išmeskite.

Dar kartą nuskalaukite midijas ir nuvarvinkite. Supilkite į didelį puodą, taip pat supilkite vyną ir smulkintą svogūnėlį. Puode turėtų likti gerokai vietos – kad midijas būtų galima maišyti.

Nustatykite didelį karštį ir uždenkite puodą su dangčiu. Kai puode pradeda kauptis garai – pavirkite midijas dar 3–4 minutes. Vis pakratykite puodą, kad midijos garuose virtų vienodai.

Midijos paruoštos, kai jų kriauklės atsiveria. Neatsivėrusias kriaukles išmeskite.

Nuimkite puodą nuo kaitros, užberkite susmulkintų petražolių.

Patiekite midijas dubenėliuose, užpylę puode esančio padažo.

midijos_600x1200
Pagalba