Midijos baltojo vyno padaže
45 min.
Spausdinti
Ingredientai:
- Šviežios midijos 1 kg
- Baltasis vynas 200 ml
- Alyvuogių aliejus 3 v. š.
- Česnako skiltelės 2 vnt.
- Svogūnas 1 vnt.
- Citrina 1 vnt.
- Petražolės
- Druska, pipirai
Nušveiskite midijų kiautus, aštriu peiliu pašalinkite barzdeles ir nuskalaukite po šaltu vandeniu.
Dideliame puode įkaitinkite aliejų, suberkite susmulkintus česnakus, svogūnus ir nuolat maišydami kepinkite, kol suminkštės.
Suberkite midijas, pagardinkite prieskoniais ir supilkite vyną.
Padidinkite ugnį, uždenkite ir virkite, kol puode pradės kauptis garai, ir dar 3–4 minutes po to, vis papurtydami puodą, kad visos midijos gautų pakankamai kaitros ir atsivertų.
Baigę virti, užberkite susmulkintų petražolių ir apšlakstykite citrinos sultimis. Skanaus!